Op voorpagina LION!

SAM_8599

Een nieuwe structuur met actualiteitswaarde, regionaal toepasbaar en een behoorlijke houdbaarheid. Dat is waar Lions Rivierenland naar op zoek was. Die structuur werd gevonden met het thema ‘gezonde voeding’. Ook de GGD had dit thema op het oog, want in een streek waar de vitaminen in overvloed aan de bomen hangen, blijkt de consumptie van groente en fruit het laagst te zijn en kampt 10 procent van de kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 met overgewicht.

LC Rivierenland, Welzijn Geldermalsen, Welzijn Lingewaal en Welzijn Neerijnen en de GGD hebben het project “Dat SMAAKT! Gezonde voeding voor kinderen” in het leven geroepen. Het doel is om de kinderen in de basisschoolgroepen 5 t/m 8 te leren wat gezonde voeding is. het project wordt stapsgewijs uitgevoerd: theorieles op school, kookcursus op school, doorstromen naar kinderkookclubs. Lions assisteren en ondersteunen financieel. Inmiddels hebben de eerste kooklessen plaatsgevonden, een succes. En de jongens zijn in de meerderheid!