Koken met kinderen

“Dat smaakt” is een gezamenlijk project van Welzijn Geldermalsen en Lionsclub Rivierenland. De doelstelling is om kinderen in de bovenbouw van de basisscholen in Rivierenland kennis te laten maken met gezonde voeding tijdens voorlichtingslessen onder schooltijd. Daarna kunnen ze de opgedane kennis in praktijk brengen tijdens een viertal kooklessen, die in naschoolse tijd worden gegeven.

Het project loopt inmiddels ruim een jaar en er hebben al heel wat scholen deelgenomen. Ook in het schooljaar 2016-2017 staan er weer een behoorlijk aantal scholen op het programma.

Hoewel de kooklessen in hun vrije tijd worden gegeven, staan de leerlingen te trappelen om er aan deel te nemen en is het erg leuk om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd ze aan de slag gaan met hun recepten. En met succes, want de resultaten zijn zeer smakelijk!

Op 30 november zijn de kooklessen van start gegaan voor de Openbare Basisschool De Zandheuvel in Asperen. Tijdens de eerste kookles wordt een voorgerecht gemaakt, daarna een tussengerecht, een hoofdgerecht en tijdens de laatste les een heerlijk toetje. Gehuld in een heuse koksmuts en sloof hebben een groep koks-in-spe hun kookkunsten weer laten zien!