Evenementen

Op deze pagina staan de evenementen die wij organiseren en hebben georganiseerd.

Noteer: zaterdag 10 juni 2023 Plantenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur bij Kasteel Neerijnen. Meer informatie kun je op deze website vinden.

BoekenmarktWe hebben sinds 2021 de keuze gemaakt, om de planten- en boekenmarkt te scheiden. De plantenmarkt op de 2de zaterdag in juni bij Kasteel Neerijnen en de boekenmarkt de laatste zaterdag van oktober in het Stroomhuis in Neerijnen.

Op zaterdag 28 oktober 2023 houden we de Boekenmarkt.
Er is een enorme sortering aan eigentijdse romans en thrillers. Kinderboeken, tuinboeken en kookboeken ontbreken ook niet. En de kwaliteit? Vele boeken zijn zo goed als nieuw!

Benefitdiner ‘Koken met kids’
Eenentwintig koks in de dop gaan een heus 4-gangendiner bereiden en daarvoor bent u van harte uitgenodigd! Lees
Vijf jaar geleden is Lions Club Rivierenland een project gestart in samenwerking met Welzijn West Betuwe om kinderen van de basisscholen in Rivierenland bewust te laten worden van gezonde voeding. De kinderen kregen lessen in gezonde voeding en kruiden en konden na school wat ze geleerd hadden in praktijk brengen tijdens de kooklessen.

Planten- en boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur bij Kasteel Neerijnen
De Planten- en boekenmarkt op het idyllische plein bij Kasteel Neerijnen is altijd een succes. In de afgelopen jaren heeft deze markt een behoorlijke bekendheid gekregen in de regio en mogen wij ons verheugen over een steeds groeiend aantal bezoekers en, inherent daaraan, een stijgende omzet voor de deelnemers. Daarnaast is het leuk te zien dat een aantal bezoekers van de markt inmiddels “vaste klanten” zijn geworden.
Er is een groot assortiment bloemen, kamerplanten, groenten, fruitbomen en bijzondere zaden. Een ruime keuze uit vaste planten, zoals rozen, hortensia’s, hosta’s, canna’s, datura’s, geraniums, kruiden etc., maar ook eenjarige perkplanten en kamerplanten waren te koop, alsmede fruitbomen. In de boekenkramen worden talloze interessante studie-, kinder- en leesboeken aangeboden. Behalve van de boeken en planten kan er ook nog genoten worden van koffie of thee met huisgemaakte taart.
De opbrengst wordt gebruikt voor Voedselvoorlichtingsprojecten voor de jeugd in Rivierenland. Bekijk de website en het filmpje van onze 1ste Planten- en Boekenmakt in 2013.

Waaljutten
WaaljuttenDat doen we elk halfjaar samen met Lionsclub Geldermalsen. Met een hele groep trekken we door de uiterwaarden en verzamelen we alle zwerfvuil, dat elk jaar minder wordt. En na onze wandeling is het zeker weer brandschoon langs de Waal! Ter afsluiting drinken we met z’n allen een lekkere kop koffie/thee bij het Dijkhuis in Ophemert. Een nuttige en vooral ook gezellige activiteit.

september: jaarlijkse appel/perenpluk in de Betuwe
Appelpluktreintje
Al vanaf het ontstaan van onze Lionsclub plukken we met zo veel mogelijk leden en hun partners een zaterdag in september appels of peren. Dit gebeurt altijd bij een fruitteler in de regio. Vroegop en een daglang noeste arbeid in de buitenlucht is elke keer een feest! Al plukkend praat je bij, eten we gezellig samen taart bij de koffie en is er een uitgebreide lunch. Trots keren we huiswaarts met het verdiende geld voor de goede doelenpot.

19 juni 2016: Fortenfair op Werk aan het Spoel, Culemborg
Fortenfair Samen met Odin, de coöperatieve supermarkt met idealen, hebben we de bezoekers op de Fortenfair voorzien van heerlijke, gezonde smoothies en voedingstips. Daarnaast promotie gemaakt voor ons goede doel ‘Voedselvoorlichting voor de jeugd’ in Rivierenland.

14 juni 2014: Samenloop voor Hoop
SAMSUNG CSCMet onze lionsclubleden vormden we een team om 24 uur mee te lopen in de Samenloop voor Hoop in Neerijnen. Met dit bijzondere evenement vieren we het leven, zetten we (ex)kankerpatiënten in het zonnetje, herdenken we de overledenen en zamelen we geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Indrukwekkend was  het nachtelijk wandelen langs een slinger van zakken met kaarsen rondom het landgoed van kasteel Neerijnen. De opbrengst van deze Samenloop voor Hoop was € 55.285,00 en daar hebben wij ons steentje aan bijgedragen.

6 juni 2014: Voorstelling Landgenoten!
Landgenoten
Onze lionsclub sponsorde de voorstelling Landgenoten! van Nicoline van de Beek, waarin zij als de vroegere vorstin Wilhelmina en beschermvrouwe van het KWF neerdaalt in Stroomhuis Neerijnen. De opbrengst van deze voorstelling kwam geheel ten goede aan Samenloop voor Hoop Neerijnen. Reactie bezoeker: “Vanavond de prachtige voorstelling Landgenoten gezien in het stroomhuis. Prachtige vertelling, het heeft ons geraakt, ontroerd en zoals de vooraankondiging al zei; met een warm gevoel achtergelaten! Bedankt Lions Club Neerijnen Rivierenland”.

mei 2014: Bruegel festival
Bruegel toneel
Op 17 mei 2014 organiseerde LC Rivierenland een festival rondom het thema Bruegel. Wie Bruegel zegt, denkt aan volkse humor, plezier maken en tomeloos brassen. En dat hebben we met velen beleefd rond het kasteel en landgoed Neerijnen.
Met dit festival hebben we de activiteiten van Stichting Hulphond met een donatie ondersteund.

maart 2013 en 2014: NL Doet
Slot 1
Wat zijn we toch een actieve club! Door een van onze clubleden belandden we bij Bolderburen in Culemborg. Bolderburen is het complex rond de Culemborgse molen Johanna aan de Prijsseweg en op dat moment net van start om een ontmoetingsplaats voor jong en oud te worden. We schuurden en schilderden banken voor de natuurspeelplaats, we knapten het kippenhok op, deden grondwerkzaamheden, snoeiden en ruimden op. Bekijk het filmpje.
SAMSUNG CSCOok het jaar daarop waren we weer bij Bolderburen De start begon met de takenverdeling bij de koffie/thee en cake. Het was dit jaar vooral veel snoeiwerk, onkruid wieden en hier en daar wat kluswerk. Voor het schilderwerk was het te vochtig weer. Veel gedaan in een gastvrije omgeving, beloond met een heerlijke welverdiende lunch. Bekijk het filmpje.

mei 2012: Middeleeuws festival
Krebbel2
Op 16 mei 2012 vond het Middeleeuws Festival plaats op het landgoed rondom kasteel Neerijnen.  Bezoekers konden bij de grote verscheidenheid aan stands kennismaken met het dagelijks leven in de late Middeleeuwen. Een roofvogelshow, het zwaardvechten met een ridder, papierscheppen en spannende verhalen maakten dit festival tot een uniek geheel. Bekijk het filmpje.
De opbrengst is gegaan naar Stichting Yayasan Cahara Mutiara (Shining Pearl), een tehuis voor mensen met een lichamelijke beperking op Bali.

november 2011: Bali voor Bali
29-10 Scholieren met vlinders3Van 5 t/m 20 november 2011 toonde het Stroomhuis in Neerijnen een mooie collectie kunstwerken uit Batuan, een dorp op Bali dat beroemd is om zijn hoogwaardige schilderkunst. De hele expositie werd omlijst met diverse activiteiten met de Balinese historie en cultuur als thema.
De opbrengst is gegaan naar de stichting Yayasan Cahara Mutiara (Shining Pearl), een tehuis voor mensen met een lichamelijke beperking op Bali.