Leden

Bestuur 2020-2021
President: Lisette Leblanc
Vice-president: Casper Vermeulen
Past-president: Hennie de Vrij – Challik
Secretaris: Angeniet van der Berg
Penningmeester: Sjaak Anema

Ellen Wilms
Ellen Wilms 02aMede-oprichter (keymember).
Ellen oefent het mooie vak van de landschapsarchitectuur uit. Zij is ons meest sportieve lid: traint met de triathleten, loopt marathons en schaatst de alternatieve Elfstedentocht.
Ellen houdt van organiseren en kan goed leidinggeven aan een evenement.

Clasina Ribbius
ClasinaCharterlid
Clasina woont in Tiel, studeerde psychologie en deed samen met haar man ontwikkelingswerk. Haar interesses liggen op het vlak van milieu, theesoorten en thee drinken, Thais koken en pre-Colombiaanse kunst. Ze zit in de erfgoedcommissie van de Oudheidkamer in Tiel en helpt bij ‘Ter Navolging’ een van de oudste begraafplaatsen in Nederland.

Henny de Vrij – Challik
Hennie
Charterlid
Hennie is stewardes bij KLM/Air France en is raadslid voor de PvdA in haar woonplaats Neerijnen. Zij is erg creatief, vol ideeën en altijd op zoek naar oplossingen.
Haar grote liefde is, naast haar echtgenoot Arie, het eiland Bali met zijn mensen, kunst en cultuur. Ze was de drijvende kracht achter ons project ‘Bali voor Bali’.

Mechel Pennings
Mechel 2
Charterlid
Mechel is lerares Engels, doventolk en jarenlang horecaplanner bij Tempo Team geweest en stort zich nu als vrijwilligster op het vluchtelingenwerk. Woont landelijk in Enspijk en is een meesteres in het schrijven van teksten en liedjes.


Angeniet van den Berg
Angeniet
Angeniet had samen met haar man een champignonkwekerij en verkoopt nu olijf- en vijgenbomen in mooie sierpotten voor op terrassen. Hun ruime werkplaats is menigmaal de plek waar we als Lions boeken uitzoeken en klussen.
Zij is een echte tuinliefhebster en houdt van koken en bakken. Haar rabarbertaart is verrukkelijk!
Ook voor de kerk is zij actief.

Dik Kusters
Dik was docent en afdelingsleider bij RSG Lingecollege in Tiel. Nu geniet hij van zijn pensioen, kleinkinderen en kan volop beeldend kunstenaar zijn. Hij is een geboren en getogen Betuwenaar. Zijn tekeningen en schilderijen van het rivierenlandschap met een mooi spel tussen land, lucht en water vinden gretig aftrek. www.dikkusters.nl
 

Lia Maguar
LiaLia heeft haar eigen praktijk als fysiotherapeut/ostheopaat in Beesd. Zij is een enorm fanatieke tuinliefhebster en menig stek komt bij haar in volle bloei. Zij is onze trekker en adviseur achter de Plantenmarkt.

 

Marcel de Valk
MarcelMarcel heeft 25 jaar ervaring in de financiële wereld en werkt als sr. accountmanager MKB bij ING. Hij woont ruim 20 jaar in het rivierenland, dat hij graag doorkruist op zijn racefiets. Een echte levensgenieter woonachtig in het buitengebied van Meteren. Veel vrije tijd gaat op in het onderhouden van zijn woning en tuin. Andere interesses: skiën en golfen. Teamspeler en altijd alert om kansen commercieel te vertalen.

Sjaak Anema
Sjaak is eigenaar van SAKE Advies en Interim en helpt brandweerorganisaties met onderzoek & advies, conflicthantering, risicobeheersing, planvorming, beleidsondersteuning, warme RI&E / ORA. Een logische vervolg van zijn loopbaan als brandweercommandant bij diverse brandweerkorpsen. Verder, samen met zijn vrouw Hennie, een levensgenieter!

Lisette Leblanc
Lisette is kunsthistoricus. Zij is betrokken als conservator bij het Flipje en Streekmuseum en als docente aan diverse culturele instellingen zoals de Hovo, Helikon, Volksuniversiteit. Ze heeft haar eigen bedrijf Elysium Cultuur Producten (www.lisetteleblanc). Daarnaast is ze bestuurslid van Stichting Nederlandse Behangsels en Wanddecoraties en redacteur van het blad Oud Utrecht. In haar woonwijk in Utrecht is ze een van de medeoprichters van Historisch Lunetten. Haar hobbies zijn wandelen, lezen, muziek, musea.

Casper Vermeulen
Capers is Sales manager UK bij Damen Shipyards, woont met vrouw en twee kinderen in een verbouwde boerderij in Neerrijnen. Een deel van het woonhuis wordt verhuurd als B&B. Casper is een echte klusser en met een enorme boomgaard en een flinke tuin kan hij van het buitenleven genieten.

=======================================================================

Dick van Ommeren
Dick van Ommeren 2Dick is de initiatiefnemer van LC Rivierenland. Een echte Lion, dat blijkt uit zijn staat van dienst: oprichter van 3 Lionsclubs in Nederland en in het bezit van de Melvin Jones Award. Voor altijd een Lion.
Dick van Ommeren is op 16 februari 2017 overleden. Lionsclub Rivierenland is hem veel dank verschuldigd voor wat hij voor de club heeft gedaan.