Over ons

Ambitie
Lions Club Rivierenland wil de meest slagvaardige, gemengde Lions Club in West Betuwe zijn. Dat uit zich in de gevarieerde bijeenkomsten, diverse activiteiten en het zichtbaar zijn in de regio.

Regionaal
dijk uiterwaardenHet werkgebied van Lions Club Rivierenland, waar onze leden vandaag komen en wij onze activiteiten organiseren, ligt tussen de Diefdijk, Waal, Lek  en Amsterdam-Rijnkanaal.
Bijeenkomsten en evenementen houden we in dit gebied en onze ‘goede doelen’ hebben ook betrekking op genoemde regio.

Kernwaarden

29-10 Scholieren met vlindersDe Lions Club Rivierenland kent een aantal uitgangspunten. Deze waarden zijn herkenbaar in onze bijeenkomsten, evenementen en goede doelen. We onderstrepen de belangrijkste waarde van Lions International ‘We Serve‘, dienstbaar zijn aan de samenleving.

Daarnaast vragen we van onze leden:

betrokkenheid: we ondernemen samen activiteiten en zijn loyaal en belangstellend naar elkaar;
betrouwbaarheid: we gedragen ons integer en met z’n allen zorgen we voor continuïteit in de club;
professionaliteit: in het samenwerken streven we naar effectiviteit, actie, verbinding en kwaliteit;
gastvrijheid: we hebben een open, eerlijke houding en een goede communicatie naar ‘buiten’ toe.
Op onze bijeenkomsten ontmoeten, inspireren en versterken we elkaar in een open en gezellige sfeer op basis van bovengenoemde kernwaarden.

Bijeenkomsten
keukenLionsclub Rivierenland komt twee maal per maand bijeen. Op de eerste dinsdag is er om 18:30 uur een maaltijdbijeenkomst. De eetbijeenkomst wordt steeds op andere locaties verzorgd. Op de derde dinsdag van de maand is er om 20:00 uur een bijeenkomst met een spreker afkomstig uit de eigen club of van buitenaf. Bedrijfsbezoeken vormen een vast onderdeel in ons programma. De bijeenkomsten duren twee uur. Twee keer per jaar is er een vergadering waar de clubzaken uitgebreid worden besproken: de voor- en najaarsvergadering. In  de zomermaanden juli en augustus houden we de bijeenkomsten bij één van de leden thuis.

Activiteiten
20130518_13Centraal staan het onderlinge contact tussen de leden en het voorbereiden en uitvoeren van projecten en activiteiten om daarmee geld in te zamelen. De Stichting Activiteiten LC Neerijnen Rivierenland beheert de gelden die bestemd zijn voor charitatieve doeleinden. Deze gelden zijn door de clubleden in de loop der jaren verdiend c.q. ingezameld door middel van diverse projecten en activiteiten, zoals de jaarlijkse appel/perenpluk in september en de wijnverkoop het hele jaar door. De tentoonstelling en activiteiten rondom het project Bali voor Bali in het Stroomhuis in Neerijnen november 2011 waren een groot succes. Zo ook het Middeleeuws/Bruegel festival in mei 2012 en 2014 en ons jaarlijks terugkerend evenement de Planten- en boekenmarkt.